Kis séták - nagy célokért Kampány a környezettudatosabb életért A Karszt és Barlang Alapítvány 2010-es túrasorozata a hazai kasztok és barlangok, valamint a fenntartható fejlődés népszerűsítése céljából.
Partnereink
MKBT Logo
 
Támogatott projektek

A Karszt és Barlang Alapítvány évente kiírt pályázatai keretében olyan barlangász csoportok, egyesületek, egyéni kutatók tevékenységét kívánja támogatni, melyek a karszt és barlangkutatáson keresztül az egész társadalom számára haszonnal járnak, és e mellett a környezet és a természet védelmét szolgálják.

Az Alapítvány által támogatott tevékenységek:

Tudományos kutatások
Egyénileg, vagy barlangkutató csoportok által végzett tudományos kutatások, melyek a karsztok működésének megismerését szolgálják. Támogatott projektjeink között barlangi klímakutatások, denevérfaunisztikai kutatások, barlangi radonvizsgálatok szerepelnek.

Csoportos, feltáró kutatások, táborok
Barlangkutató csoportok, egyesületek által, Magyarországon végzett feltáró kutatások, melyek hozzájárulnak hazánk eddig még feltáratlan barlangjainak, barlangszakaszainak megismeréséhez. Az Alapítvány által nyújtott támogatások is hozzájárultak az elmúlt évek jelentős feltárásaihoz, többek között a Pilis, a Naszály, a Mecsek és a Bükk hegység területén.

Kiadványok támogatása
A hazai karszt és barlangkutatással kapcsolatos kiadványok, folyóiratok kiadásának támogatása. Az Alapítvány a kezdetektől fogva társfinanszírozóként vesz részt az MKBT évente megjelenő hivatalos folyóirata, a Karszt és Barlang kiadásában.

Visszatérítendő támogatások
A Karszt és Barlang Alapítvány egyedi esetekben lehetőség szerint igyekszik visszatérítendő támogatással segíteni az egyes barlangász csoportok által szervezett rendezvények, versenyek megvalósítását.

Új Magyarország Fejlesztési Terv és EU Logo A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósul meg.
Közreműködő Szervezet: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság; 1134 Budapest, Váci út 45. www.kvvmfi.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu
Kapcsolat | © Copyright 2010. Karszt és Barlang Alapítvány | Oldaltérkép